14-jarige jongen verliest airsoft-wapen op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft onlangs een airsoft-wapen in beslag genomen op de luchthaven Schiphol. Het wapen, dat sterk lijkt op een echt vuurwapen maar enkel plastic balletjes afvuurt, werd ontdekt in de bagage van een 14-jarige jongen.

Onbewust van de regels

De jongen probeerde zijn koffer in te checken, wat zou betekenen dat het airsoft-wapen in het ruim van het vliegtuig zou worden vervoerd. Volgens de marechaussee was de tiener zich niet bewust van de regelgeving omtrent het vervoeren van dergelijke wapens.

Om een airsoft-wapen te mogen vervoeren, moet men volwassen zijn, het wapen in een afgesloten tas of koffer vervoeren en lid zijn van De Nederlandse Airsoft Sportbond. De jongen voldeed niet aan deze criteria.

Geen straf, maar wapen kwijt

In overleg met de officier van justitie is besloten dat de jongen geen straf krijgt voor zijn overtreding. Echter, hij is wel zijn airsoft-wapen kwijt. Het wapen, dat sterk lijkt op een Heckler en Koch G36, is in beslag genomen door de marechaussee.

Dit incident benadrukt het belang van bewustzijn over de regelgeving omtrent het vervoeren van airsoft-wapens. Hoewel ze niet dodelijk zijn, kunnen ze voor verwarring en angst zorgen, vooral op plaatsen zoals luchthavens waar de veiligheid van het grootste belang is.

Plaats een reactie