19-jarige verdachte aangehouden voor afpersing en mishandeling op IJburg

In een recente ontwikkeling heeft de politie een 19-jarige man in hechtenis genomen, die ervan wordt verdacht meerdere minderjarigen te hebben afgeperst en mishandeld in de IJburg-regio. De arrestatie vond plaats op donderdag vorige week, in verband met een incident waarbij de verdachte een jongen mishandelde in een poging geld van hem te krijgen.

Verdachte actief sinds juni 2023

Volgens de politie is de verdachte actief sinds juni 2023 en heeft hij meerdere jongeren op IJburg afgeperst. Het onderzoeksteam is momenteel op zoek naar deze slachtoffers en hun ouders, aangezien niet iedereen aangifte heeft gedaan van de incidenten. De politie roept de slachtoffers en hun ouders op om naar voren te komen en hun verhaal te delen, om zo bij te dragen aan het onderzoek.

Oproep aan slachtoffers en getuigen

Slachtoffers of getuigen van de afpersing en mishandeling worden aangemoedigd om zich te melden bij het politiebureau aan de Atje Keulen-Deelstraat. De politie benadrukt dat het mogelijk is om informatie te delen zonder formele aangifte te doen. Dit kan een cruciale rol spelen in het verzamelen van bewijs en het opbouwen van een sterke zaak tegen de verdachte.

Deze zaak onderstreept het belang van het melden van criminele activiteiten, ongeacht hoe klein of onbeduidend ze ook lijken. Het is essentieel dat slachtoffers en getuigen hun stem laten horen, zodat de politie de nodige stappen kan ondernemen om de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap te waarborgen.

Plaats een reactie