61-jarige man in Amsterdam West neergestoken, vrouw aangehouden

In de vroege uren van de ochtend werd de rust in de Jacob van Lennepstraat in Amsterdam West verstoord door een gewelddadig incident. Een 61-jarige man werd in zijn eigen woning neergestoken. Ondanks zijn verwondingen was de man nog bij bewustzijn en kon hij naar het ziekenhuis worden vervoerd. Een 26-jarige vrouw is in de nabije omgeving aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij.

Politie en brandweer ter plaatse

Rond 02.00 uur ’s nachts ontving de politie een melding van het incident. Bij aankomst in de woning troffen de agenten de gewonde man aan. Vanwege de complexiteit van de situatie werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Met behulp van een ladderwagen werd de man veilig uit de woning gehaald en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw aangehouden in nabije omgeving

Kort na het incident werd in de nabijgelegen Bilderdijkstraat een 26-jarige vrouw aangehouden. De politie vermoedt dat zij betrokken was bij de steekpartij. Ze is momenteel nog in hechtenis en wacht op verhoor door de recherche.

Mogelijke relationele aanleiding

Volgens de eerste verklaringen die de politie heeft verzameld, lijkt de aanleiding voor het incident in de relationele sfeer te liggen. Het onderzoek is echter nog in volle gang en de exacte omstandigheden rondom de steekpartij zijn nog niet volledig duidelijk. De recherche zal de verdachte verhoren om meer licht op de zaak te werpen.

Plaats een reactie