Ajax en Fulham bereiken overeenstemming over transfer Calvin Bassey

De voetbalwereld is in beweging met de bevestiging dat Ajax en Fulham een overeenkomst hebben bereikt over de transfer van verdediger Calvin Bassey. Volgens bronnen dicht bij de clubs, zal Ajax een bedrag van 21 miljoen euro ontvangen voor de speler. Hoewel dit een verlies van twee miljoen euro betekent op de oorspronkelijke aankoopsom van Bassey, is er een kans dat Ajax in de toekomst nog kan profiteren van de deal door een afgesproken doorverkooppercentage.

Bassey’s tijd bij Ajax

Calvin Bassey, een Nigeriaanse international, werd vorig seizoen door Ajax overgenomen van Rangers FC voor een bedrag van 23 miljoen euro. Ondanks zijn vastberadenheid om te slagen in Amsterdam, waren zijn prestaties op het veld teleurstellend. Bassey kreeg veel kritiek op zijn voetbalkwaliteiten en kwam in totaal slechts 25 keer uit voor Ajax in de Eredivisie, waarvan twintig keer in de basis.

Hoewel Bassey aanvankelijk niet van plan was Ajax te verlaten, veranderde de situatie toen duidelijk werd dat de club hem graag wilde doorverkopen. De 23-jarige verdediger had bij Ajax een contract getekend tot 2027.

Bassey’s toekomst bij Fulham

Met de transfer naar Fulham krijgt Bassey de kans om een nieuwe start te maken in de Premier League. Fulham, dat afgelopen seizoen op de tiende plaats eindigde, zal ongetwijfeld hopen dat de jonge verdediger zijn volledige potentieel kan bereiken en een waardevolle aanwinst voor het team kan worden.

Hoewel de transfer een verlies voor Ajax betekent, biedt de deal met het doorverkooppercentage de club de mogelijkheid om in de toekomst nog te profiteren van Bassey’s succes. Het is een interessante ontwikkeling in de voetbalwereld en het zal boeiend zijn om te zien hoe Bassey’s carrière zich bij Fulham zal ontvouwen.

Plaats een reactie