Ajax en Olympique Marseille: Een strijd tussen twee titanen in zwaar weer

Vanavond begint voor Ajax de groepsfase van de Europa League, waarbij ze het opnemen tegen het Franse Olympique Marseille. Beide teams hebben een moeilijke start van het seizoen achter de rug en zijn op zoek naar een overwinning om het tij te keren. De spanning is voelbaar, zowel op het veld als daarbuiten.

Onrustige aanloop naar de wedstrijd

De aanloop naar de wedstrijd is niet zonder incidenten geweest. Twaalf Franse supporters zijn tot nu toe aangehouden, waarvan de helft vanwege het bezit van steek- of stootwapens. De andere zes werden gearresteerd wegens overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), zoals samenscholing. Daarnaast zijn er veel steekwapens op straat gevonden, vermoedelijk achtergelaten door supporters die wisten dat er fouilleringen plaatsvonden. Ondanks deze incidenten spreekt de politie van een beheersbare situatie.

Beide teams in zwaar weer

Olympique Marseille, net als Ajax, heeft een moeilijke start van het seizoen gehad. De club werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en heeft slechts negen punten uit vijf competitiewedstrijden behaald. Na een gelijkspel tegen Toulouse afgelopen zondag, moesten de spelers verantwoording afleggen aan hun fanatieke fans. De boodschap was duidelijk: “Werk je in het zweet of ga weg!”

Onrust bij Olympique Marseille

De ontevredenheid van de fans gaat verder dan alleen boosheid over de prestaties van de club. Vier bestuursleden beweren bedreigd te zijn door de fanatieke en beruchte supporters van de club. In 2021 bestormden boze fans het trainingscomplex met fakkels vanwege de slechte prestaties van de club. Ook trainer Marcelino García Toral werd geïntimideerd en ontving bedreigingen. Deze bedreigingen leidden ertoe dat hij twee dagen geleden besloot om zijn functie neer te leggen, na slechts zeven wedstrijden aan het roer te hebben gestaan. Assistent-trainer Jacques ‘Pancho’ Abardonado zal vanavond de leiding hebben over het Franse team.

De wedstrijd van vanavond belooft een spannende strijd te worden tussen twee teams die beide op zoek zijn naar een overwinning om hun seizoen te redden. Het is een kans voor beide teams om de negatieve start van het seizoen achter zich te laten en een nieuwe koers in te zetten.

Plaats een reactie