Ajax gaat door in Europa League ondanks teleurstellende thuisnederlaag

Hoewel Ajax zich heeft gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League, was de stemming na de wedstrijd allesbehalve feestelijk. De Amsterdamse club leed een pijnlijke 0-1 nederlaag tegen Ludogorets in eigen huis, wat leidde tot een fluitconcert van de fans en een schaamtevolle aftocht van de spelers.

Geen positieve punten volgens Steijn

Trainer Maurice Steijn was na de wedstrijd duidelijk in zijn analyse: “Ik heb eigenlijk niets positiefs gezien.” De Ajacieden wisten geen enkele keer gevaarlijk op doel te schieten, wat resulteerde in een teleurstellende ruststand van 0-0. “Het is logisch dat supporters veel meer van de wedstrijd hadden verwacht. Een week eerder waren we veel beter. Het stadion is uitverkocht. Als je de sfeer vooraf ziet… Tja, dan verwacht je meer.”, aldus Steijn.

Klaassen erkent slechte prestatie

Ook Davy Klaassen, een van de spelers, erkende de slechte prestatie van het team. “Het was niet goed en heel slecht”, zei hij tijdens de persconferentie. “Het is een kwestie van dagelijks hard werken aan de speelwijze, want het is duidelijk dat er nog genoeg te doen is. Zondag moet het beter.”

Nieuwe aanwinsten op komst

Steijn hoopt dat de nieuwe aanwinsten Chuba Akpom, Josip Sutalo, Gastón Ávila en Georges Mikautadze snel een positieve impact kunnen hebben op het team. “Deze ploeg kan wel wat impulsen gebruiken”, zei hij. “Ik hoop dat de jongens die zondag speelgerechtigd zijn, heel snel iets extra’s toe gaan voegen aan deze ploeg. Daar heb ik heel veel vertrouwen in.”

Onzekerheid over toekomst Klaassen

Terwijl Steijn uitkijkt naar de komst van de nieuwe spelers, is het nog onduidelijk of Klaassen bij Ajax blijft. “Dat weet je nooit, maar er speelt niet echt iets. Als er een club komt, ga je de plussen tegen de minnen afwegen en maak je een keuze op gevoel. Het moet wel een mooie club zijn.”, aldus Klaassen. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat de Italiaanse club Internazionale mogelijk interesse heeft in Klaassen.

Ondanks de teleurstellende 0-1 nederlaag tegen Ludogorets, gaat Ajax door naar de groepsfase van de Europa League. De volgende uitdaging voor de club is de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard aanstaande zondag.

Plaats een reactie