Ajax klaar voor seizoensstart ondanks hobbelige voorbereiding

Na een tumultueuze voorbereidingsperiode vol met uitdagingen, transfers en nieuwe gezichten, is het moment eindelijk daar: Ajax trapt morgen af tegen Heracles in de Eredivisie. Het is de eerste grote uitdaging voor de nieuwe Ajax-coach Maurice Steijn.

Onrustige aanloop naar het seizoen

De aanloop naar het nieuwe seizoen was voor Ajax allesbehalve soepel. Met drie nederlagen en een reeks tegendoelpunten was het geen ideale voorbereiding. Toch blijft Steijn optimistisch over de toekomst. “We zijn er klaar voor”, zegt een ontspannen Steijn. “Natuurlijk, we hebben een paar tegenslagen gehad, maar we hebben ook gezien waar we aan moeten werken. Gedurende de voorbereiding zagen we al verbetering.”

De strijd met Feyenoord en PSV

De doelen voor Ajax zijn helder: het kampioenschap en kwalificatie voor de Champions League. Om deze doelen te bereiken, moet Ajax beter presteren dan de andere titelkandidaten, Feyenoord en PSV. “Ik geloof dat we genoeg kwaliteit hebben om ons te meten met de andere titelkandidaten. En met een paar versterkingen erbij, zal dat geen discussiepunt meer zijn.”

Versterkingen op komst

Met het vertrek van Jurriën Timber, Edson Álvarez en Dusan Tadić zijn er drie belangrijke spelers weggevallen bij Ajax. Het is dan ook geen geheim dat er versterkingen nodig zijn. “We zijn nog op zoek naar drie versterkingen. En die gaan er komen”, verzekert Steijn. “We hebben duidelijk behoefte aan versterking in de verdediging. Wat we daar nu hebben, is gewoon niet genoeg.”

Daarnaast wil Steijn ook een nieuwe spits aan de selectie toevoegen. “Op dit moment hebben we alleen Brobbey als spits. Ik kan alleen Kudus inzetten als er iets gebeurt. De prioriteit ligt nu bij het aantrekken van twee verdedigers en een spits. De versterkingen die we willen, zullen komen.”

Winnen en Ajax zijn synoniem aan elkaar en toen Steijn de vraag kreeg of hij zijn Ajax-debuut met een overwinning zou beginnen, was hij duidelijk: “Ja”, zei Steijn vol overtuiging en met een vastberaden blik. Ajax speelt morgen om 20.00 uur in de Johan Cruijff Arena de eerste wedstrijd van de Eredivisie tegen Heracles.

Plaats een reactie