Ajax laat overwinning glippen ondanks drie doelpunten

In een spannende thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille, slaagde Ajax er niet in om de overwinning veilig te stellen, ondanks het scoren van drie doelpunten. De Amsterdammers hadden de kans om de wedstrijd af te sluiten, maar een late gelijkmaker van de Fransen gooide roet in het eten.

Op en neer

Volgens middenvelder Kenneth Taylor had de wedstrijd een andere wending kunnen nemen. “Het was een echte rollercoaster”, zei hij. “We hadden momenten van dominantie, maar lieten het ook weer glippen.”

Een voorsprong die verdampte

Ajax leek in eerste instantie de touwtjes in handen te hebben, met een 2-0 voorsprong. Echter, deze voorsprong bleek niet bestand tegen de druk van de Fransen. “We kwamen 2-0 voor en dan staat het ineens 2-2. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe dat kwam”, reflecteerde Taylor na de wedstrijd. “Na de 2-1 speelden we echt slecht, en de 2-2 leek onvermijdelijk.”

Onbevredigend gelijkspel

Op de vraag of Taylor tevreden was met het gelijkspel, gaf hij aan dat hij liever met 3-2 had gewonnen. “Het was een wedstrijd met veel ups en downs. We hadden de kans om de 4-2 te maken. Maar in plaats daarvan scoorden zij de 3-3, wat volgens mij iets te makkelijk ging.”

Deze wedstrijd laat zien dat zelfs met een voorsprong, het belangrijk is om de focus te behouden tot het laatste fluitsignaal. Ajax zal deze les ongetwijfeld meenemen naar hun volgende wedstrijd.

Plaats een reactie