Ajax lanceert uniek opleidingstraject voor oud-spelers

Voormalige Ajax-spelers Siem de Jong, Kelly Zeeman, Daniel de Ridder en Ricardo van Rhijn zijn begonnen aan een tweejarige opleiding bij de club. Deze opleiding is ontworpen om hen voor te bereiden op bestuurlijke functies binnen de club. Het initiatief, onder leiding van commercieel directeur Menno Geelen, is bedoeld om de oud-spelers te helpen zich te ontwikkelen en tegelijkertijd hun sportieve achtergrond bij Ajax te benutten voor het belang van de club.

Een tweede carrière in het voetbal

Ajax beschrijft dit traject als een talentenprogramma voor spelers die hun voetbalcarrière hebben beëindigd en een nieuwe carrière in het voetbal willen starten, maar dan buiten het veld. De vier oud-spelers hebben allemaal een rijke geschiedenis bij de club en zijn enthousiast om hun ervaringen en kennis te gebruiken in een bestuurlijke rol.

De deelnemers

Siem de Jong, 34 jaar oud, heeft meer dan een decennium bij Ajax gespeeld. Hij is enthousiast om te leren van de mensen bij de club die een brede opleidingsachtergrond en indrukwekkende ervaring hebben. Kelly Zeeman, 29, is sinds 2013 bij de club, hoewel ze de afgelopen jaren door corona en langdurige blessures niet altijd heeft kunnen spelen.

Daniel de Ridder, 39, begon zijn carrière bij Ajax in 1995 en maakte zijn debuut in het eerste team in 2004. Hij heeft rechten gestudeerd en heeft analytische ervaring opgedaan bij de NOS. Hij noemt deze praktijkopleiding bij Ajax ‘uniek’. Ricardo van Rhijn, 31, werd geïnspireerd om deel te nemen aan het programma na een uitwedstrijd tegen Union Berlin in februari, waar hij meer leerde over de werking van Ajax.

De toekomst van Ajax

Dit unieke opleidingstraject is een voorbeeld van hoe Ajax investeert in de toekomst van de club. Door oud-spelers te betrekken bij de bestuurlijke kant van de club, hoopt Ajax de rijke voetbalgeschiedenis en -cultuur te behouden en tegelijkertijd nieuwe ideeën en perspectieven te introduceren. Het is een spannende tijd voor de club en de deelnemende oud-spelers, die een nieuwe fase in hun carrière beginnen.

Plaats een reactie