Ajax overweegt tijdelijke benoeming Jan van Halst als directeur

Voetbalclub Ajax is momenteel in gesprek met Jan van Halst over een mogelijke tijdelijke benoeming als directeur. De club heeft haar oog eigenlijk laten vallen op Alex Kroes voor de functie van algemeen directeur en directievoorzitter, maar deze is momenteel nog in dienst bij AZ en gebonden aan een non-concurrentiebeding.

Non-concurrentiebeding hindert benoeming Alex Kroes

Alex Kroes is momenteel nog in gesprek met AZ over de mogelijkheid om zijn non-concurrentiebeding op te heffen. Het is echter nog onduidelijk of dit zal lukken en zo ja, wanneer dit het geval zal zijn. Totdat er meer duidelijkheid is over de situatie rondom Kroes, overweegt Ajax om Jan van Halst tijdelijk een plek in het directieteam te geven.

Jan van Halst: van Raad van Commissarissen naar directieteam?

Jan van Halst, voormalig profvoetballer, is sinds 26 mei 2023 al lid van de Raad van Commissarissen bij Ajax. Mocht hij de tijdelijke functie als directeur aannemen, dan zal hij zijn rol als commissaris neerleggen. Het is een interessante ontwikkeling, aangezien Van Halst met zijn ervaring en kennis van de club een waardevolle toevoeging aan het directieteam zou kunnen zijn.

De gesprekken tussen Ajax en Van Halst zijn nog gaande, en het is nog onduidelijk wanneer er een definitieve beslissing zal worden genomen. Het is een spannende tijd voor de club, die hoopt snel duidelijkheid te hebben over de invulling van de directeursfunctie.

Plaats een reactie