Ajax start en sluit Europa League groepsfase thuis

De Amsterdamse voetbalclub Ajax zal zowel de openings- als de slotwedstrijd van de Europa League groepsfase in eigen huis spelen. De eerste wedstrijd is tegen Olympique Marseille, terwijl de laatste tegen AEK Athene zal zijn. Echter, de mogelijkheid voor Ajax-fans om de uitwedstrijden bij te wonen, is nog onzeker.

Hoog-risico wedstrijden

De uitwedstrijden tegen Olympique Marseille en AEK Athene zijn door de autoriteiten aangemerkt als hoog-risico wedstrijden. Ajax is in gesprek met de autoriteiten van Marseille en Athene om de veiligheid van de fans te waarborgen. De UEFA heeft het speelschema onlangs bekendgemaakt, waarbij Ajax in een uitdagende groep is geplaatst met naast Marseille en AEK Athene ook Brighton & Hove Albion.

Verleden met AEK Athene

De tweede tegenstander van Ajax in de groepsfase is AEK Athene, een club met een beruchte harde kern. Tijdens een eerdere confrontatie in 2018 in Griekenland raakten acht Ajax-fans gewond door zwaar vuurwerk dat door Griekse hooligans in het uitvak werd gegooid. De club adviseert fans om de uitkomst van de gesprekken met de clubs en lokale autoriteiten af te wachten alvorens reisplannen te maken.

Wedstrijdschema

Na de uitwedstrijd tegen AEK Athene op 5 oktober, speelt Ajax tegen Brighton & Hove Albion op 26 oktober en 9 november, eerst in Engeland en vervolgens in de Amsterdam Arena. Op 30 november reist Ajax naar Marseille, waarna de groepsfase op 14 december in Amsterdam wordt afgesloten tegen AEK Athene. Ajax Fancare verwacht na het weekend meer informatie te kunnen geven over de kaartverkoop.

De veiligheid van de fans is van het grootste belang en Ajax werkt nauw samen met de autoriteiten om ervoor te zorgen dat de wedstrijden veilig en zonder incidenten verlopen.

Plaats een reactie