Ajax treft Astana of Ludogorets in Europa League voorronde

In de voorronde van de Europa League zal Ajax het opnemen tegen Astana uit Kazachstan of Ludogorets uit Bulgarije. Dit werd onlangs bekendgemaakt tijdens de loting van de UEFA in Nyon, Zwitserland. Voordat de Amsterdamse club weet tegen wie ze zullen spelen, moeten Astana en Ludogorets eerst nog tegen elkaar strijden.

De tegenstanders

De eerste wedstrijd tussen Astana en Ludogorets vindt morgenmiddag om 16.00 uur plaats. De return volgt een week later. Astana eindigde vorig jaar als tweede in de Kazachse competitie, terwijl Ludogorets het Bulgaarse landskampioenschap op zijn naam schreef.

Ongeacht de uitkomst van deze wedstrijden, zal Ajax de voorronde starten met een uitwedstrijd op 24 augustus. Mocht Astana de tegenstander worden, dan staat de supporters van Ajax een lange reis te wachten. De stad Astana ligt namelijk op zo’n 5300 kilometer van Amsterdam, wat het de verste mogelijke tegenstander maakt. Ludogorets, gevestigd in Razgrad, ligt op een afstand van ongeveer 2300 kilometer van Amsterdam.

Ajax in de Europa League

Ajax eindigde vorig seizoen als derde in de eredivisie. Dit betekent dat de club voor het eerst in 14 jaar niet in de voorronde van de Champions League speelt, maar in de voorronde van de Europa League. Mocht het team van trainer Maurice Steijn deze ronde overleven, dan stromen ze door naar de groepsfase van het toernooi.

Als het Ajax echter niet lukt om Astana of Ludogorets in twee wedstrijden te verslaan, dan wachten er zes wedstrijden in de poule van de Conference League. Dit is het derde Europese toernooi, na de Champions League en de Europa League.

Plaats een reactie