Ajax verwelkomt jonge Belgische verdediger Ethan Butera

Op de laatste dag van de transferperiode heeft Ajax nog een nieuwe aanwinst binnengehaald. De 17-jarige Ethan Butera, afkomstig van RSC Anderlecht, heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de Amsterdamse club. De jonge Belgische verdediger zal zijn voetbaltalent verder ontwikkelen bij Jong Ajax.

Een droom die uitkomt

Butera is verheugd over zijn overstap naar Ajax. “Ik ben ontzettend trots en zie dit als een geweldige kans. Voor elk kind is het een droom om bij Ajax te spelen, ik kan niet wachten om mijn best te doen op het veld”, aldus de nieuwe Ajacied. Butera, die vorig seizoen deel uitmaakte van het beloftenteam van Anderlecht, gelooft dat deze stap op het juiste moment komt. “Ik vertrouw erop dat mijn teamgenoten en de coach bij Jong Ajax mij zullen ondersteunen in mijn ontwikkeling en mij zullen helpen om stappen te zetten richting het eerste elftal.”

Herstel en ontwikkeling

Butera is momenteel aan het herstellen van een blessure, maar hij is al in de laatste fase van zijn revalidatie en kan volledig meetrainen. “Ik moet eerst wat wedstrijden spelen bij Jong Ajax, me verder ontwikkelen en het gevoel op het veld weer terugkrijgen. Daarna wil ik stap voor stap richting het eerste elftal gaan.”

Belgische invloed bij Ajax

Butera is niet de enige jonge Belg bij Ajax. Mika Godts, die zowel bij Jong Ajax als in het eerste elftal speelt, en Rayane Bounida, die nog in de jeugdelftallen speelt, zijn ook onderdeel van de club. Bounida, een goede vriend van Butera, heeft hem overtuigd om de overstap te maken. “Toen hij bij Ajax kwam, vertelde hij me dat het een compleet andere wereld is en dat het een droom is om hier te mogen spelen. Ik hoefde niet lang na te denken om de overstap te maken”, aldus Butera.

Plaats een reactie