Ajax verwelkomt Kroatische verdediger Jakov Medić

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft een nieuwe aanwinst in de verdediging. Jakov Medić, een 24-jarige Kroatische voetballer, is overgenomen van de Duitse club Sankt Pauli. Medić heeft een contract getekend dat hem tot juni 2028 aan de club bindt.

Van Sankt Pauli naar Ajax

Medić begon zijn carrière in Duitsland bij Sankt Pauli, een club die uitkomt in de tweede Bundesliga. Hij speelde daar sinds 2021 en had een contract tot medio 2024. Voordat hij bij Sankt Pauli terechtkwam, speelde de voormalige Kroatische jeugdinternational bij 1. FC Nürnberg en Wehen Wiesbaden.

Statistieken en overnameprijs

Met een lengte van 1,93 meter is Medić een imposante verschijning op het veld. In de zestig wedstrijden die hij tot nu toe op het tweede niveau in Duitsland heeft gespeeld, heeft hij vijf keer gescoord. Volgens De Telegraaf zou Ajax twee miljoen euro hebben betaald voor de overname van de Kroatische verdediger.

Verwachtingen bij Ajax

Met de komst van Medić hoopt Ajax de verdediging te versterken. De club heeft hoge verwachtingen van de Kroaat, die met zijn ervaring in de Duitse Bundesliga een waardevolle toevoeging aan het team kan zijn. Het is nog onbekend wanneer Medić zijn debuut zal maken in het Ajax-shirt, maar fans kijken al uit naar zijn eerste optreden op het veld.

Plaats een reactie