Alex Kroes: De nieuwe algemeen directeur van Ajax

De voetbalclub Ajax heeft een nieuwe algemeen directeur gevonden in de persoon van Alex Kroes. Hij zal de positie overnemen van Edwin van der Sar en heeft een contract van drie jaar in het vooruitzicht. Kroes is geen onbekende bij Ajax, hij heeft een rijke geschiedenis bij de club als jeugdspeler en lid van de vereniging.

Van jeugdspeler tot directeur

Kroes begon zijn voetbalcarrière bij Ajax als jeugdspeler toen hij slechts negen jaar oud was. Hij bleef bij de club tot zijn negentiende en is inmiddels al dertig jaar lid van de vereniging. Hij speelt momenteel in het vijfde team van de amateurtak van de club.

Ervaring bij Go Ahead en AZ

Voordat hij de kans kreeg om de algemeen directeur van Ajax te worden, was Kroes tussen 2019 en 2022 grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles. Na het verkopen van zijn aandelen in mei vorig jaar, waren er geruchten dat Ajax geïnteresseerd was in zijn diensten. Een overgang kwam er toen echter niet. In plaats daarvan koos Kroes ervoor om bij AZ aan de slag te gaan als Director of International Football Strategy. Dit dienstverband zal binnenkort eindigen met zijn overstap naar Ajax.

‘Een nieuwe fase’

Kroes is enthousiast over zijn nieuwe rol bij Ajax. “Ik ben zeer verheugd en bovendien trots dat de club mij voor deze functie heeft benaderd”, zegt hij. Hij ziet zijn aanstelling als het begin van ‘een nieuwe fase in Amsterdam’. Hoewel hij nog verantwoordelijkheden heeft bij AZ, kijkt hij uit naar zijn nieuwe rol bij Ajax en is hij AZ dankbaar voor de kansen en mooie tijd die hij daar heeft gehad.

Officiële benoeming

Hoewel de aanstelling van Kroes als algemeen directeur van Ajax nog niet officieel is, heeft de Raad van Commissarissen (RvC) van de club al aangegeven van plan te zijn hem te benoemen. Voordat de benoeming officieel kan worden gemaakt, moeten de bestaande procedures worden gevolgd, aldus de club.

Plaats een reactie