Amsterdam als bron van zelfontdekking: Een gesprek met Solange Dekker en Suzan Yücel

In een recente aflevering van De Zwoele Stad, een populaire talkshow, waren twee opmerkelijke vrouwen te gast: Solange Dekker, de winnaar van Miss International Queen 2023, en Suzan Yücel, een bekende journalist. Beide vrouwen deelden hun ervaringen over hoe Amsterdam hen heeft geholpen bij hun zelfontdekking en hun liefde voor het genieten van een glas wijn op een terras.

De transformatie van Solange Dekker

Solange Dekker, die onlangs de grootste internationale missverkiezing voor transvrouwen won, deelde haar ervaringen over haar reis naar zelfontdekking. Ze benadrukte dat missverkiezingen tegenwoordig veel meer zijn dan alleen maar mooi zijn. Volgens haar gaat het nu meer over het bevorderen van vrouwenkracht. Ze herinnerde zich ook de dag dat ze voor het eerst in Amsterdam kwam: “Ik liep door het centrum met mijn vrienden, keek om me heen en ik wist: hier hoor ik thuis. Ik riep uit: neem me mee naar Amsterdam!”

Suzan Yücel over haar relatie met haar ouders

Naast Solange zat Suzan Yücel, een journalist die voorheen bij AT5 werkte en nu bij BNNVARA. Ze maakte onlangs de documentaire ‘Mijn Turkse stem’, die de relatie van de Nederlands-Turkse gemeenschap met de verkiezingen in Turkije onderzoekt. Een belangrijk aspect van de film is haar eigen relatie met haar ouders, die soms gespannen is vanwege hun verschillende meningen. “Ik weet dat ik niet per se een teleurstelling ben voor mijn ouders, maar die scène waarin mijn moeder me omhelst, raakt me toch elke keer weer,” zei ze.

Deze aflevering van De Zwoele Stad toonde opnieuw aan hoe Amsterdam een plek is waar mensen zichzelf kunnen ontdekken en hun eigen unieke pad kunnen volgen. Of het nu gaat om het winnen van een missverkiezing of het maken van een documentaire, de stad biedt een omgeving waarin mensen kunnen groeien en zichzelf kunnen zijn.

Plaats een reactie