Amsterdam en Rotterdam doneren voor aardbevingslachtoffers Marokko

De steden Amsterdam en Rotterdam hebben aangekondigd dat ze elk één euro per inwoner zullen doneren aan de slachtoffers van de recente aardbeving in Marokko. Dit betekent dat Amsterdam, met haar 919.000 inwoners, een donatie van 919.000 euro zal doen, terwijl Rotterdam, met een bevolking van 665.000, 665.000 euro zal bijdragen.

Steden tonen solidariteit

Als teken van solidariteit en medeleven met de slachtoffers en hun families, hingen de Marokkaanse vlaggen bij de stadhuizen van beide steden halfstok. Burgemeesters Femke Halsema van Amsterdam en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam uitten hun medeleven met de getroffenen. “Deze verschrikkelijke ramp heeft een diepe impact op het leven van velen. Onze gedachten zijn bij de getroffenen, hun families en iedereen die nog in angst en onzekerheid verkeert over de veiligheid van hun dierbaren, zowel in Marokko als in Nederland”, aldus de burgemeesters.

De reacties van de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam waren hartverscheurend. AT5, een lokale nieuwszender, sprak met enkele Marokkaanse Amsterdammers die hun gevoelens van verdriet en ongeloof uitten. De impact van de ramp op de Marokkaanse gemeenschap is nog steeds moeilijk te bevatten.

Hulpacties op touw gezet

Er worden verschillende initiatieven genomen om hulp te bieden aan de slachtoffers in Marokko. Morgenmiddag om 13.00 uur wordt er een bijeenkomst georganiseerd in de Moskee Al Houda in Noord, in samenwerking met de moskee aan de Postjesweg. Tijdens deze bijeenkomst zal worden besproken hoe er het beste hulp kan worden geboden aan de slachtoffers in Marokko.

De voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) heeft opgeroepen tot het opzetten van een Giro555-actie. Daarnaast is FunX-dj Ouassima Tajmout op eigen initiatief een inzamelingsactie gestart.

Deze gezamenlijke inspanningen van de steden Amsterdam en Rotterdam, samen met de initiatieven van individuen en organisaties, tonen de solidariteit en het medeleven van Nederland met de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Plaats een reactie