Amsterdam kiest P1 voor parkeerbeheer vanaf 2024

Vanaf 1 januari 2024 zal P1, een dochteronderneming van Q-Park, de parkeerhandhaving en -dienstverlening in Amsterdam verzorgen. Dit nieuws werd onlangs door het stadsbestuur aangekondigd. P1 neemt het stokje over van Egis Parking Services (EPS), die de afgelopen acht jaar deze taak op zich nam.

Uitgebreide verantwoordelijkheden voor P1

Naast de uitgifte van parkeervergunningen en de fiscale parkeerhandhaving, zal P1 ook het beheer en onderhoud van de parkeerautomaten in de stad op zich nemen. Dit betekent dat P1 een cruciale rol zal spelen in het stroomlijnen van het parkeerproces in de stad, van het uitgeven van vergunningen tot het zorgen voor goed functionerende parkeerautomaten.

Overname van EPS-medewerkers

De overgang naar P1 betekent ook een verandering voor de werknemers van EPS. Zij zullen door P1 worden overgenomen, waarbij hun arbeidsvoorwaarden behouden blijven. Dit zorgt voor continuïteit in de dienstverlening en biedt de werknemers zekerheid in deze overgangsperiode.

De keuze voor P1

P1 werd gekozen na een aanbestedingsprocedure die in juli plaatsvond. Na een openbare marktconsultatie selecteerde de gemeente drie partijen. De biedingen van deze drie partijen werden beoordeeld op zowel prijs als kwaliteit. P1 kwam als beste uit de bus en werd daarmee de nieuwe dienstverlener voor parkeerhandhaving en -dienstverlening in Amsterdam.

EPS probeerde de beslissing aan te vechten door een kort geding aan te spannen toen duidelijk werd dat P1 de nieuwe dienstverlener zou worden. De rechter verklaarde echter de bezwaren van EPS ongegrond. P1, dat al parkeerdiensten verzorgt voor meer dan twintig gemeenten in Nederland, heeft nu het contract voor de komende acht jaar in handen.

Plaats een reactie