Amsterdam lanceert campagne tegen wildplassen

De gemeente Amsterdam heeft een nieuwe campagne gelanceerd om wildplassen tegen te gaan. Met de slogan ‘how to Amsterdam’ worden inwoners en bezoekers van de stad aangemoedigd om hun behoefte op de juiste plek te doen: het toilet. De campagne is zichtbaar op verschillende locaties in de stad, waaronder Zuidoost en Nieuw-West.

Opvallende borden

De boodschap van de campagne is te zien op borden op prominente locaties zoals de Johan Cruijff Boulevard en het Bijlmerplein. Naast de oproep om niet wild te plassen, bevatten de borden ook andere boodschappen zoals ‘pas op voor zakkenrollers’ en ‘gooi afval in de afvalbak’. Sommige van deze boodschappen worden ook in het Engels weergegeven om ook toeristen te bereiken.

Reacties op sociale media

De campagne heeft tot gemengde reacties geleid op sociale media. Sommige mensen uiten hun verbazing over het feit dat het nodig is om mensen te herinneren aan iets dat zo vanzelfsprekend zou moeten zijn. Anderen wijzen op het gebrek aan openbare toiletten in de stad, wat het probleem van wildplassen zou kunnen verergeren.

Overeenkomsten met eerdere campagnes

Hoewel er op de website van de gemeente niets te vinden is over deze specifieke campagne, zijn er wel overeenkomsten met eerdere campagnes. Zo werd er in het Wallengebied, de Leidsebuurt en rond het Rembrandtplein eerder al gewezen op het feit dat wildplassen kan leiden tot een boete van 150 euro.

Doel van de campagnes

Volgens de gemeente worden dergelijke campagnes vaak ingezet om Amsterdammers te informeren, overtuigen of mobiliseren. Ze worden ontwikkeld en uitgevoerd door een communicatieprofessional in samenwerking met het campagneteam van de gemeente. Het uiteindelijke doel is om de stad schoon en veilig te houden voor iedereen.

Plaats een reactie