Amsterdammer gearresteerd voor vermoedelijke betrokkenheid bij explosie

In een recente ontwikkeling heeft de politie een 48-jarige man uit Amsterdam in hechtenis genomen. De arrestatie volgt op verdenkingen van zijn betrokkenheid bij een explosie die eind april plaatsvond aan de Insulindeweg in Oost.

Reeks incidenten aan de Insulindeweg

De explosie was niet het enige incident in deze straat. In de dagen voorafgaand aan de explosie werd er ook een scootmobiel in brand gestoken. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze incidenten en de verdachte die nu in hechtenis is genomen.

Explosie veroorzaakt schade en angst

De explosie vond plaats in de nacht van 30 april op 1 mei. De rust van de buurtbewoners werd ruw verstoord rond 02.00 uur door een luide knal. Het is vermoed dat een persoon een explosief op het balkon van een woning heeft gegooid. Dit resulteerde in een gebroken raam en aanzienlijke schade aan de woning.

Onderzoek gaat door ondanks arrestatie

Hoewel er een verdachte is aangehouden, gaat het onderzoek in deze zaak door, aldus de politie. Er wordt gekeken of er voldoende bewijs is om de verdachte te linken aan de andere incidenten in de straat. De politie is vastberaden om de waarheid te achterhalen en de verantwoordelijke(n) voor deze incidenten ter verantwoording te roepen.

Plaats een reactie