Amsterdammer overlijdt door vallend gesteente in Frankrijk

Een tragisch ongeval heeft het leven gekost aan een 28-jarige man uit Amsterdam tijdens zijn bezoek aan het Giffremassief in Frankrijk, nabij de Italiaanse grens. Het incident, veroorzaakt door vallend gesteente, vond plaats aan het einde van de middag en resulteerde ook in verwondingen aan het gezicht van een 25-jarige vrouw die hem vergezelde.

Onverwachte gebeurtenis in het Giffremassief

De Amsterdammer en zijn vrouwelijke metgezel waren op bezoek in het Giffremassief, een bergachtig gebied in Frankrijk dat grenst aan Italië. Het ongeluk gebeurde plotseling toen een hoeveelheid gesteente van de berg afkwam en de man raakte. De vrouw liep gezichtsverwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Oorzaak van het ongeluk

Hoewel het onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeluk nog gaande is, wordt vermoed dat de recente zware regenval en stormen in het gebied een rol hebben gespeeld. Deze weersomstandigheden kunnen de stabiliteit van de rotsen hebben aangetast, waardoor het gesteente naar beneden kwam.

Ondersteuning en onderzoek

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat het de nabestaanden van de overleden man bijstaat in deze moeilijke tijd. Ondertussen zet de Franse politie het onderzoek voort om te achterhalen hoe dit tragische ongeval heeft kunnen gebeuren. De resultaten van dit onderzoek kunnen mogelijk bijdragen aan het voorkomen van soortgelijke incidenten in de toekomst.

Plaats een reactie