Amsterdamse ambulancepersoneel verwelkomt nieuwe uniformen

Na twee decennia van dienst in hun kenmerkende gele fluorescerende uniformen, heeft het ambulancepersoneel van Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek Waterland een nieuwe look aangenomen. De nieuwe uniformen, die nu een opvallende blauwe kleur hebben, zijn niet alleen visueel anders, maar hebben ook een patent, waardoor andere instanties deze specifieke kleur niet kunnen gebruiken.

Verwarring met oude uniformen

Anna Lemmers, een ambulancehulpverlener, legt uit dat de vorige uniformen, hoewel opvallend, soms voor verwarring zorgden. “Het oude uniform had geen patent, dus andere instanties konden vergelijkbare uniformen dragen. Hoewel deze andere uniformen andere teksten of logo’s hadden, was het soms moeilijk om ons te onderscheiden. Als ambulancehulpverlener wil je duidelijk herkenbaar zijn.”

Verbeterd draagcomfort

Naast de nieuwe kleur en het patent, zijn de nieuwe uniformen ook ontworpen met het oog op comfort. Ze zijn gemaakt van rekbaar, ademend materiaal en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder getailleerde shirts. Dit is een welkome verandering, vooral voor de vrouwelijke leden van het team.

“Het nieuwe uniform is niet alleen functioneel, maar ook modieus. De verschillende soorten shirts en de getailleerde opties zijn een grote hit bij onze vrouwelijke collega’s”, zegt Appelhof, een andere ambulancehulpverlener, met een glimlach.

Deze verandering in uniform is een belangrijke stap voor het ambulancepersoneel van Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek Waterland. Het biedt hen niet alleen een unieke en herkenbare look, maar verbetert ook hun comfort en efficiëntie tijdens hun belangrijke werk.

Plaats een reactie