Amsterdamse geluidscontroleborden blijven stil, ondanks lawaai

In een poging om geluidsoverlast in Amsterdam te verminderen, heeft de gemeente ongeveer een maand geleden microfoons en borden met teleurgestelde smileys geïnstalleerd op de Stadhouderskade in Zuid en de Molenaarsweg in Noord. Deze borden zijn bedoeld om aan te geven wanneer er te veel lawaai wordt gemaakt. Echter, ondanks het frequente lawaai, lijken de borden zelden te worden geactiveerd.

Stille borden ondanks luidruchtige motoren

Op een zonnige vrijdagmiddag, toen veel motorrijders de twee locaties bezochten, bleven de borden stil. Zelfs toen een motor ’s avonds op de Molenaarsweg een oorverdovend geluid maakte, werd de teleurgestelde smiley niet zichtbaar. Een motorrijder met een Harley Davidson merkte op dat hij geen teleurgestelde smiley had gezien op de Stadhouderskade. Hij suggereerde dat het probleem voornamelijk ligt bij auto’s die hun motoren opvoeren en hun uitlaten laten knallen.

Omwonenden merken geen verschil

Ondanks de aanwezigheid van de geluidscontroleborden, melden omwonenden van de Molenaarsweg dat ze nog steeds worden gewekt door het geluid van motoren. Veel bewoners waren zelfs niet op de hoogte van de aanwezigheid van de microfoons en borden. Ze hopen dat de motorrijders de borden zullen opmerken en hun gedrag zullen aanpassen.

Vertraging in de levering van meer borden

De gemeente had gepland om op 30 augustus ook geluidscontroleborden te installeren op de Europaboulevard in Zuid en Tussen Meer in Nieuw-West. Echter, tot op heden hangen er alleen microfoons in deze straten. De vertraging is te wijten aan problemen met de levering van de displays. Sommige bewoners zijn teleurgesteld over de vertraging, terwijl anderen twijfelen aan de effectiviteit van de borden en pleiten voor strengere handhaving door de politie.

Verwachte levering en verlenging van de proefperiode

Een woordvoerder van de gemeente heeft aangegeven dat de displays voor Tussen Meer en de Europaboulevard waarschijnlijk volgende week geleverd worden. De proefperiode, die oorspronkelijk tot oktober zou lopen, zal mogelijk worden verlengd vanwege de vertraagde levering van deze twee displays.

Plaats een reactie