Amsterdamse Horeca steunt protest tegen Wallen-plannen

De Amsterdamse tak van Koninklijke Horeca Nederland heeft zich uitgesproken tegen de voorgenomen sluiting van de ramen op de Wallen en de plannen voor een nieuw erotisch centrum. De horeca-ondernemers in de stad zijn bezorgd over de impact van deze veranderingen op hun bedrijven en de toeristische aantrekkingskracht van het gebied.

Bezorgdheid over toekomst Wallen

Volgens de regiomanager van Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam is er een breed gedragen gevoel dat de voorgestelde maatregelen niet de juiste oplossing zijn. “Het is niet de aanwezigheid van de ramen die de drukte veroorzaakt. Er zijn veel meer factoren in het spel. De Wallen zijn een compact en uniek gebied dat toeristen aantrekt,” aldus de regiomanager.

De brancheorganisatie is van mening dat de gemeente zich momenteel te veel richt op maatregelen die goed overkomen in de media, zoals het blowverbod en de vervroegde sluitingstijden van de prostitutieramen en horeca. Ze stellen dat deze beperkingen, die regelmatig worden aangepast, niet bijdragen aan het verminderen van criminaliteit in het gebied.

Protestactie tegen veranderingen

De protestactie tegen de voorgenomen veranderingen op de Wallen begon eind juni. Duizenden posters met de tekst ‘laat de rosse buurt niet verknallen’ zijn in de stad opgehangen. De initiatiefnemers van de actie vinden de komst van een erotisch centrum ongewenst en pleiten ervoor om in plaats daarvan te investeren in de bestaande infrastructuur van de Wallen.

Burgemeester Halsema heeft aangegeven dat met de komst van het nieuwe erotisch centrum een ‘significant aantal’ ramen zal sluiten. Ze verwacht dat het centrum een ‘aantrekkelijk alternatief’ zal vormen voor de Wallen. De Amsterdamse horeca-uitbaters en andere betrokkenen blijven echter sceptisch en hopen dat hun zorgen serieus worden genomen in de verdere besluitvorming.

Plaats een reactie