Amsterdamse inbreker laat spoor van vernieling achter

In de vroege uren van de ochtend is een 33-jarige man uit Amsterdam gearresteerd na een reeks inbraakpogingen in een woning en een café in het westen van de stad. Hoewel de buit van de verdachte minimaal was, heeft hij tijdens zijn ontsnapping een aanzienlijke hoeveelheid schade aangericht.

De inbraak en de achtervolging

Rond 03:40 uur ontving de politie een melding van een inbraak in een café aan de Bos en Lommerweg. Bij aankomst troffen de agenten de man aan, die vastzat in een gat in de voorruit van het café. Toen hij de politie zag, klom hij door het gat het café binnen en sloeg met een stoel een raam aan de achterkant van het pand in. De verdachte liet een spoor van vernieling achter in het café en nam ook verschillende voorwerpen mee.

De vlucht van de verdachte

Wat volgde was een wilde achtervolging, waarbij de man via een steiger van een woonblok probeerde te ontsnappen. Volgens buurtbewoners heeft de man ook geprobeerd in te breken in een woning aan de Kijkduinstraat. De politie heeft de verdachte uiteindelijk kunnen aanhouden.

Oproep aan getuigen

De politie is nu op zoek naar de gedupeerden van deze inbraakpogingen en roept getuigen op die mogelijk camerabeelden hebben van de incidenten. De verdachte zit momenteel vast en het onderzoek naar de gebeurtenissen is in volle gang.

Plaats een reactie