Amsterdamse kruising geteisterd door agressieve meeuw

In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, op het kruispunt van de Spaklerweg en de Van der Madeweg, is een ongewone vijand opgedoken. Een bijzonder agressieve meeuw heeft het gemunt op nietsvermoedende voorbijgangers, met talloze incidenten als gevolg. De meeuw valt mensen aan, bijt hen in hun hoofd en armen, en lijkt geen onderscheid te maken tussen volwassenen, ouderen of kinderen.

Broedseizoen verhoogt agressie

Volgens Nils van Dijk, een lokale bewoner die de aanvallen regelmatig ziet gebeuren en zelf ook al meerdere keren het slachtoffer is geweest, is de meeuw vooral tijdens het broedseizoen agressief. De vogel heeft een nest op het dak van de nabijgelegen Bo-rent en verdedigt dit met verve. Echter, de agressie van deze specifieke meeuw lijkt buitensporig.

Werknemers en voorbijgangers in angst

Een werknemer van de Bo-rent vertelt aan AT5 hoe de meeuw hem dagelijks terroriseert. “Het is ondraaglijk, dit beest is over-agressief. Ik word wel drie keer per dag aangevallen!” zegt hij. “Zelfs als je in de bus zit, ben je niet veilig. Zodra je uitstapt, valt de meeuw aan.”

Van Dijk voegt toe dat de meeuw onlangs nog een jogger aanviel. “Mensen rennen soms weg van de meeuw”, zegt hij lachend. “De meeuw heeft een spanwijdte van zeker een meter, maar het is vooral de scherpe snavel die mensen verwondt.”

Op zoek naar een oplossing

Hoewel de situatie voor sommigen misschien komisch lijkt, is het voor de mensen die dagelijks met de agressieve meeuw te maken krijgen een serieus probleem. Er wordt gezocht naar een oplossing om de meeuw te kalmeren en de veiligheid van de voorbijgangers te waarborgen.

Plaats een reactie