Amsterdamse man gearresteerd voor reeks aanrandingen

Een 28-jarige man uit Amsterdam is onlangs door de politie in hechtenis genomen op verdenking van vijf gevallen van aanranding of pogingen daartoe. De incidenten vonden plaats in de regio’s Zuidoost en Amstelveen, waarbij de slachtoffers variëren in leeftijd van 12 tot 57 jaar.

De aanvallen

De aanvallen vonden plaats in de maanden juni en juli, voornamelijk op of nabij fietspaden. De verdachte, die een opvallende fatbike reed, benaderde zijn slachtoffers met de bewering dat er iets op hun kleding zat. Vervolgens maakte hij ongewenst fysiek contact.

Politieonderzoek

Na de meldingen van de aanvallen, startte een team van gespecialiseerde zedenrechercheurs, in samenwerking met de lokale politiebureaus, een uitgebreid onderzoek. Ze onderzochten de mogelijkheid van een enkele dader of andere verbanden tussen de incidenten. Tijdelijk werd er ook extra gesurveilleerd langs de betreffende fiets- en wandelpaden. Het onderzoek leidde uiteindelijk op 25 juli tot de arrestatie van de verdachte.

Waarschuwing van een bezorgde vader

De vader van het 12-jarige slachtoffer had twee weken voor de arrestatie al een waarschuwing uitgegeven over de verdachte. Zijn dochter was op weg naar haar turnles toen ze werd benaderd en aangerand door de man.

Verdere stappen

De rechter-commissaris heeft bepaald dat de verdachte voorlopig nog minstens veertien dagen in hechtenis moet blijven. De politie houdt er rekening mee dat er mogelijk meer slachtoffers zijn en roept eventuele andere slachtoffers op om zich te melden.

Plaats een reactie