Amsterdamse Marokkanen rouwen om aardbevingslachtoffers in Marokko

De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam is in diepe rouw na de verwoestende aardbeving in Marokko, die meer dan 1000 levens heeft geëist en naar schatting 1200 mensen heeft verwond. De aardbeving, met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter, is een van de dodelijkste die het land in de afgelopen eeuw heeft getroffen. De schade is enorm en het dodental blijft stijgen.

Verbonden in verdriet

Hoewel veel Marokkaanse Amsterdammers geen directe familie hebben in het getroffen gebied, voelen ze zich diep verbonden met de slachtoffers. “Het is gewoon hartverscheurend. Ik heb geen familie daar, maar het is gewoon verschrikkelijk wat er is gebeurd. Er zijn geen woorden voor”, zegt een man in Amsterdam.

De solidariteit binnen de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam is sterk. “Ik ben geschokt door wat er is gebeurd. Die mensen hebben hulp nodig; voedsel, onderdak, medicijnen”, zegt een oudere man vanuit de El Oumma-moskee aan de Postjesweg. “We zijn allemaal familie, we zijn allemaal één”, voegt een ander toe.

Hulpacties op touw gezet

De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam komt in actie om hulp te bieden aan de slachtoffers in Marokko. Morgenmiddag om 13.00 uur wordt er een bijeenkomst georganiseerd in Moskee Al Houda in Noord, in samenwerking met de moskee aan de Postjesweg. Tijdens deze bijeenkomst zal worden besproken hoe de gemeenschap het beste hulp kan bieden aan de slachtoffers in Marokko.

De voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) roept op tot een Giro555-actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Daarnaast is FunX-dj Ouassima Tajmout op eigen initiatief een inzamelingsactie gestart.

Deze tragische gebeurtenis heeft de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam verenigd in hun verdriet en hun vastberadenheid om te helpen. Het is een krachtig voorbeeld van solidariteit en medeleven in tijden van crisis.

Plaats een reactie