Amsterdamse ‘Pratende’ Hond Sunny verovert het internet

De Amsterdamse hond Sunny is een ware internetsensatie geworden. Met zijn unieke ‘pratende’ geluiden heeft hij de harten van meer dan een miljoen volgers op Instagram en TikTok veroverd. Zijn baasjes, Maria del Mar Quintero en Ortzy Arbinaga, zijn nog steeds verbaasd over de plotselinge populariteit van hun negenjarige viervoeter.

Van blaffen naar ‘praten’

Ongeveer anderhalf jaar geleden ontdekten Maria en Ortzy dat Sunny een bijzondere ‘gave’ had. In plaats van te blaffen, maakte hij geluiden die leken op menselijke spraak. Toen ze een video van deze unieke vaardigheid op Instagram plaatsten, ging deze al snel viraal. “We werden overspoeld met berichten van mensen die smeekten om een eigen account voor Sunny. Ze vonden de video’s hilarisch en wilden meer zien”, herinnert Maria zich.

Emotionele reacties

De video’s van Sunny hebben inmiddels tientallen miljoenen views verzameld en bereiken dagelijks meer dan een miljoen mensen. De reacties die Sunny oproept, zijn overweldigend voor zijn baasjes. “Het is ontroerend om te weten dat een video van je hond, je ‘kind’, mensen blij kan maken en hun dag kan veranderen. Dat is heel emotioneel voor ons beiden”, zegt Maria.

Sunny’s ‘pratende’ momenten

Hoewel Sunny thuis meestal stil en vrolijk is, kan hij plotseling beginnen te ‘praten’ tijdens uitstapjes. Of ze nu fietsen met Sunny in de mand voorop, of hem meenemen in het openbaar vervoer, Sunny lijkt te genieten van de aandacht die hij krijgt. “Hij houdt ervan om de aandacht naar zich toe te trekken”, zeggen Maria en Ortzy.

Met zijn unieke ‘pratende’ geluiden en vrolijke persoonlijkheid blijft Sunny mensen over de hele wereld vermaken en inspireren. Zijn verhaal is een prachtig voorbeeld van hoe een huisdier een bron van vreugde en positiviteit kan zijn, zowel voor zijn eigenaren als voor een wereldwijd publiek.

Plaats een reactie