Amsterdamse wint internationale transgendervrouwen missverkiezing

De Amsterdamse Solange Dekker heeft als eerste Europeaan de internationale missverkiezing voor transgendervrouwen in Thailand gewonnen. Ze werd gekroond tot Miss International Queen 2023. Met deze titel hoopt ze het rolmodel te kunnen zijn dat ze zelf nooit heeft gehad. Dekker is momenteel nog in Thailand en vertelt via een videoverbinding over haar ervaringen na het winnen van de titel.

Leven in een rollercoaster

“Ik leef in een rollercoaster, van interview naar interview. Ik kan nog niet beseffen wat er is gebeurd”, vertelt Solange Dekker terwijl ze wacht op een fotoshoot in Thailand. De verkiezing werd 17 jaar geleden opgericht om de acceptatie van transvrouwen in de samenleving te bevorderen. Nederland heeft nooit eerder deelgenomen en er heeft nog nooit iemand uit Europa gewonnen.

Bijzondere overwinning

“Ik vind het zelf best bijzonder, normaal gesproken winnen de landen die het meeste zijn voorbereid zoals de Filipijnen, Thailand, USA of Mexico. Die hebben vaak een heel team achter zich. Ik hoop dat het laat zien dat je niet altijd in het perfecte straatje hoeft te vallen, maar dat je door je hart te volgen ook dingen kan bereiken”, zegt Dekker over haar overwinning.

Rolmodel voor anderen

Met haar nieuwe titel hoopt Solange Dekker het rolmodel te zijn dat ze zelf nooit heeft gehad. “Ik wil een platform geven aan transgenderpersonen die het moeilijk hebben. Ik hoop een stem te zijn die ze zelf niet hebben of kunnen uitbrengen.” Dekker wil met haar overwinning laten zien dat het mogelijk is om succes te behalen door je hart te volgen en je eigen pad te kiezen, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt.

Plaats een reactie