Annabel Nanninga streeft naar zetel in Tweede Kamer

Annabel Nanninga, de huidige fractievoorzitter van de Amsterdamse tak van JA21, heeft haar ambitie uitgesproken om een zetel in de Tweede Kamer te bemachtigen bij de aankomende verkiezingen in november. Dit nieuws werd bevestigd door Nanninga zelf via Twitter, na een eerdere publicatie van De Telegraaf.

Van Amsterdam naar Den Haag

Volgens De Telegraaf heeft Nanninga intern aangegeven dat ze haar politieke carrière wil voortzetten in Den Haag. Nanninga bevestigde dit nieuws op Twitter en gaf aan dat dit binnen JA21 al enige tijd bekend was. Het is nu aan de leden van de partij om haar op de kieslijst te plaatsen.

Even opladen voor de campagne

“Ja, ik heb gesolliciteerd, iets wat intern al voor de val van het kabinet bekend was dat ik dat zou doen”, tweette Nanninga. Ze voegde eraan toe dat ze momenteel met haar gezin op vakantie is om op te laden voordat de verkiezingscampagne van start gaat. Ze gaf aan dat ze uitkijkt naar de campagne, maar dat ze eerst even wil opladen.

Nanninga benadrukte dat ze niet van plan is om fractievoorzitter van JA21 in de Tweede Kamer te worden. Die rol wordt momenteel vervuld door Joost Eerdmans.

Van Eerste Kamer naar Tweede Kamer?

Naast haar rol als fractievoorzitter in Amsterdam, is Nanninga ook lid van de Eerste Kamer voor JA21. Tot april 2023 was ze ook actief voor de partij in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Mocht ze succesvol zijn in haar streven naar een zetel in de Tweede Kamer, dan zal ze haar positie in de Eerste Kamer moeten opgeven. Het is wel mogelijk om tegelijkertijd raadslid en Tweede Kamerlid te zijn, hoewel dit niet vaak voorkomt.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer vinden plaats op 22 november.

Plaats een reactie