Arrestaties in verband met reeks explosies en brandstichting in Noord

De politie heeft vandaag twee mannen, van 21 en 27 jaar oud, gearresteerd in verband met een serie explosies en een geval van brandstichting die begin juni in Noord plaatsvonden. De incidenten vonden allemaal plaats in de avond van 4 juni en de nacht van 5 juni.

Meerdere verdachten mogelijk betrokken

De politie vermoedt dat er naast deze twee mannen, mogelijk nog andere personen betrokken zijn bij de incidenten. Er wordt ook onderzocht of er een verband is tussen deze arrestaties en het recente excessieve geweld in Zuidoost en Rotterdam. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Explosies en brandstichting in één nacht

De twee mannen zijn gearresteerd in verband met explosies bij twee woningen aan de Werengouw, een woning aan de Urkstraat en bij een trapportaal op de Beemsterstraat. Daarnaast worden ze ook verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting van een auto op de IJdoornlaan. Alle incidenten vonden plaats tussen 22.00 uur en 4.15 uur op dezelfde avond.

Een van de verdachten, de 21-jarige man, werd eerder die nacht al aangehouden in verband met de explosies. Hij werd echter kort daarna weer vrijgelaten, omdat er nog onderzoek gedaan werd naar zijn mogelijke betrokkenheid. Deze man is vandaag opnieuw aangehouden als verdachte.

Grote impact op de buurt

Hoewel er bij de explosies en brandstichting geen gewonden vielen en de schade beperkt bleef tot materiële schade, benadrukt de politie dat de impact van dergelijke incidenten op buurten en hun bewoners vaak groot is. Een buurtbewoonster vertelde dat ze door de explosies rechtop in bed zat. “Het was een enorme knal. Ik schrok me helemaal wezenloos,” zei ze.

De politie kan op dit moment geen verdere informatie geven over de precieze verdenkingen van de verdachten. Ook over de mogelijke link met Zuidoost en Rotterdam kan de politie op dit moment niet verder ingaan.

Plaats een reactie