Arrestaties na gewelddadig incident op metrostation

In een recente ontwikkeling heeft de politie twee mannen aangehouden in verband met een gewelddadig incident dat plaatsvond op 24 juni bij metrostation Bullewijk. Een van de verdachten wordt ervan beschuldigd een vrouw te hebben aangevallen en een omstander te hebben beschoten. Bij de arrestatie en daaropvolgende huiszoekingen werden een vuurwapen, contant geld en munitie aangetroffen.

De gebeurtenissen op het metrostation

Rond 15.00 uur ontstond er een conflict tussen een man en een vrouw op het metrostation in Zuidoost. De situatie escaleerde snel toen de man de vrouw bij de keel greep, waardoor ze het bewustzijn leek te verliezen. Een moedige omstander probeerde in te grijpen, maar werd door de verdachte beschoten. Hoewel hij wist te ontsnappen door weg te duiken, liep hij een knieblessure op.

De verdachte bedreigde vervolgens meerdere omstanders met zijn vuurwapen, maar besloot niet verder te schieten. Hij vluchtte van het metrostation, net als de vrouw. De politie gaf een signalement vrij van een man van ongeveer 20 jaar oud.

Politieonderzoek leidt tot arrestaties

De politie vermoedde al snel dat de man en het vrouwelijke slachtoffer elkaar kenden. Videobeelden toonden aan dat de vrouw met haar OV-kaart uitcheckte, waardoor de politie haar identiteit kon achterhalen. De verdachte kwam in beeld toen de politie de woning van de vrouw in de gaten hield.

Verdere informatie over de verdachte kwam aan het licht via telefoontaps. De man leek betrokken te zijn bij de handel in vuurwapens. Een andere persoon waarmee hij contact had over deze activiteiten werd ook als verdachte gezien.

Extra voorzorgsmaatregelen en arrestaties

Vanwege de mogelijke dreiging die de verdachte vormde, werden extra maatregelen genomen voor de arrestatie. Beide verdachten werden door een arrestatieteam op de openbare weg aangehouden. Een van hen had op dat moment een vuurwapen bij zich. De politie doorzocht drie locaties en vond contant geld, munitie en ander bewijsmateriaal.

De politie heeft bevestigd dat het onderzoek nog gaande is. De verdachten zitten momenteel vast en zullen aanstaande donderdag voor de rechter-commissaris verschijnen.

Plaats een reactie