Auto vernietigd door brandstichting op IJburg

In de vroege uren van zaterdagochtend werd een auto op de Jan Vrijmanstraat in IJburg het slachtoffer van een verwoestende brandstichting. De dochter van de eigenaren van de auto roept getuigen op om zich te melden bij de politie.

Brandstichting vastgelegd op camera

De brand brak uit rond 1.10 uur. Een bewakingscamera aan een voordeur legde de gebeurtenis vast, waarbij een luide knal te horen was. Na ongeveer vijf minuten was er opnieuw een explosie, vermoedelijk veroorzaakt door vuurwerk. De camera, die alleen activeert bij beweging, heeft helaas geen beelden van de daders kunnen vastleggen.

Auto willekeurig gekozen

Volgens de dochter van de eigenaren is de auto waarschijnlijk willekeurig gekozen. Ze vertelt dat haar ouders diep geschokt zijn door het incident. “IJburg wordt steeds onveiliger”, zegt ze. Ze meldt dat er een scooter is gezien die wegrijdt uit de buurt, maar er is nog geen verdere informatie over mogelijke verdachten.

Auto volledig verwoest

Ondanks de inspanningen van de brandweer om het vuur te blussen, is de auto volledig verwoest. In reactie op het incident en de toenemende onveiligheid in de buurt, hoopt de dochter van de eigenaren dat de gemeente cameratoezicht zal instellen in de Jan Vrijmanstraat, zoals al in andere delen van IJburg is gebeurd.

Plaats een reactie