Automatisch vuurwapen veroorzaakt onrust in de Bijlmer

De rust in de Amsterdamse wijk Bijlmer werd onlangs verstoord door een schietpartij waarbij een automatisch vuurwapen werd gebruikt. De gebeurtenis heeft voor veel opschudding gezorgd onder de bewoners. “Ik ben verbijsterd”, deelde een van de omwonenden met de lokale media. Ondanks de snelle reactie van de hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, waren er gelukkig geen gewonden te betreuren.

Automatisch vuurwapen

Volgens een woordvoerder van de politie waren er duidelijk knallen te horen en werden er kogelhulzen gevonden op de plaats delict. “Het was automatisch vuur, dus een automatisch wapen”, bevestigde de woordvoerder. De ernst van de situatie is niet onopgemerkt gebleven bij de bewoners. Een vrouw die door het incident heen sliep, reageerde geschokt: “Ja, vreselijk, echt vreselijk. Het is niet best”.

Een moeder die met haar kinderen in de buurt woont, kon nauwelijks geloven dat er een automatisch wapen was gebruikt. “Het is heel erg, omdat hier ook kinderen en ouderen wonen. We zouden liever in vrede met elkaar leven”, zei ze.

Reacties van buurtbewoners

Hoewel het gebruik van een automatisch wapen bij een schietpartij ongebruikelijk is, waren sommige buurtbewoners niet verrast. “Het is dagelijks werk, we gaan terug naar de Wild Wild West”, zei een man. Een andere bewoner voegde eraan toe: “Je hoort regelmatig dat er geschoten wordt, dus ik kijk er niet van op”.

Na de melding van de schietpartij werden meerdere ambulances en een mobiel medisch traumateam opgeroepen. Gelukkig bleek niemand gewond te zijn geraakt. De politie vermoedt dat er twee verdachten bij de schietpartij betrokken waren. Deze personen zijn nog niet aangehouden.

Deze gebeurtenis onderstreept de noodzaak voor voortdurende inspanningen om de veiligheid in de wijk te waarborgen en de bewoners gerust te stellen. Het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is om de vrede in de Bijlmer te herstellen.

Plaats een reactie