Benjamin (11) zwemt voor ALS in de City Swim

De jonge Benjamin, slechts 11 jaar oud, bereidt zich samen met zijn moeder en zusje voor op de City Swim die deze zondag weer van start gaat. Dit evenement is niet zomaar een zwemwedstrijd, maar een fondsenwervingsactie voor de ongeneeslijke ziekte ALS.

Herinnering aan opa

Benjamin’s motivatie om deel te nemen aan de City Swim is persoonlijk. Zijn opa leed aan ALS en is inmiddels overleden. “Ik heb gezien hoe moeilijk hij het daarmee had. Hij kon niet meer praten, maar toch vond ik hem nog super lief,” vertelt Benjamin. “Ik wil niet dat andere mensen ook aan de ziekte kunnen overlijden.”

Team Carlos

Vorig jaar werd er een reportage gemaakt over de familie en vrienden van Carlos, een 56-jarige man die een maand voor de City Swim te horen kreeg dat hij ALS had. Helaas is Carlos eind juli overleden. Ondanks dit verdrietige nieuws, zal Team Carlos dit jaar weer deelnemen aan de City Swim. “Ze komen met een club die dicht bij de 100 man zit,” vertelt City Swim-voorzitter Jaap Jonkman.

Recordaantal deelnemers

Volgens ambassadeur Renee Sajet is de opkomst dit jaar groter dan ooit. “We zitten vol. Dat betekent dat er zondag bijna 3.000 mensen in de grachten zwemmen.” Hoewel er geen ruimte meer is voor nieuwe deelnemers, benadrukt Sajet dat donaties nog steeds welkom zijn. “Je kunt natuurlijk nog wel doneren.”

Met de moed van Benjamin, de vastberadenheid van Team Carlos en de steun van bijna 3.000 deelnemers, belooft de City Swim dit jaar een bijzonder evenement te worden in de strijd tegen ALS.

Plaats een reactie