Beurs van Berlage getroffen door vandalisme tijdens besloten evenement

In de vroege ochtenduren van vandaag werd de historische Beurs van Berlage, gelegen aan het Damrak in het hart van Amsterdam, het slachtoffer van vandalisme. Het monumentale pand werd beklad met groene verf, tot ontsteltenis van de organisatoren van een besloten evenement dat momenteel in het gebouw plaatsvindt.

Geen reclame uit veiligheidsoverwegingen

De organisator van het evenement, die anoniem wenst te blijven, heeft aangegeven dat er bewust geen publiciteit is gemaakt voor het evenement uit veiligheidsoverwegingen. “We hadden enige vorm van protest verwacht, maar de omvang van de schade aan dit historische pand is schokkend”, zei ze in een reactie op de gebeurtenissen.

Activisten aanwezig bij demonstratie

Rond 8.30 uur vanochtend verschenen er activisten bij de Beurs van Berlage om te demonstreren. Volgens de organisator van het evenement waren er ongeveer tien demonstranten aanwezig. De politie was ook ter plaatse om de situatie te monitoren.

Politie ontdekt vandalisme

Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat agenten de groene verf ontdekten tijdens een routinepatrouille in de vroege ochtend. Na het ontdekken van de schade hebben de agenten onmiddellijk actie ondernomen en de organisatoren van het evenement op de hoogte gebracht.

De politie is momenteel nog aanwezig bij de demonstratie en het onderzoek naar het vandalisme is in volle gang. De organisator van het evenement heeft aangegeven volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Plaats een reactie