Bezoek van Olympique de Marseille fans aan Ajax-wedstrijd in afwachting van besluit

De gemeente zal volgende week een beslissing nemen over de aanwezigheid van Olympique de Marseille supporters bij de aankomende Europa League-wedstrijd tegen Ajax. De Franse voetbalclub zal op donderdag 21 september de eerste tegenstander zijn in dit toernooi.

Advies van de politie

Een vertegenwoordiger van burgemeester Halsema heeft aangegeven dat er nog steeds wordt gewacht op een advies van de politie. De vraag of de Franse fans welkom zijn, hangt af van het potentiële risico dat hun aanwezigheid met zich mee zou kunnen brengen.

Fanatieke aanhang

Olympique de Marseille staat bekend om zijn fervente supporters. De uitwedstrijd die Ajax in Frankrijk zal spelen, is al aangemerkt als een wedstrijd met een hoog risico. Het is nog onduidelijk of Ajax-supporters daar welkom zullen zijn. Ajax is momenteel in gesprek met de Franse club en de lokale autoriteiten om dit te bepalen.

Andere risicowedstrijden

De uitwedstrijd tegen AEK Athene, een andere tegenstander in de groep, wordt ook beschouwd als een risicowedstrijd. Het is mogelijk dat volgende week ook een beslissing wordt genomen over de aanwezigheid van AEK Athene supporters in Amsterdam. Het is echter al bevestigd dat Ajax-fans welkom zijn in Athene.

Deze situaties onderstrepen de complexiteit en de uitdagingen van het organiseren van internationale voetbalwedstrijden, waarbij de veiligheid van alle betrokkenen voorop staat. Het is een delicate balans tussen het bevorderen van sportieve rivaliteit en het waarborgen van de veiligheid van zowel de spelers als de fans.

Plaats een reactie