Brand bij recyclingbedrijf veroorzaakt onrust in Amsterdam

In het Westelijk Havengebied van Amsterdam, aan de Kwadrantweg, is een brand uitgebroken bij een recyclingbedrijf. De brand heeft een grote rookwolk veroorzaakt die duidelijk zichtbaar is in de omgeving. Uit veiligheidsoverwegingen is een groot deel van de omgeving afgezet door de autoriteiten.

Verbrande plasticlucht veroorzaakt onrust

Bewoners uit het noordelijke deel van de stad hebben massaal het alarmnummer van de brandweer gebeld, omdat ze een sterke geur van verbrand plastic waarnamen. Een woordvoerder van de Brandweer Amsterdam-Amstelland adviseert daarom om ramen en deuren gesloten te houden. “De wind waait richting het noorden, waardoor de geur van de brand zich verspreidt. Het kan nog enkele uren duren voordat de geur volledig is verdwenen”, aldus de woordvoerder.

Brand onder controle, geen slachtoffers

De brandweer heeft de brand inmiddels redelijk goed onder controle en is bezig met de bluswerkzaamheden. “Het is aan het afnemen”, vertelt de woordvoerder. De brand brak uit rond 15.30 uur, toen er nog mensen aan het werk waren bij het metaalbedrijf. Deze werknemers zijn veilig naar buiten begeleid en er zijn geen slachtoffers gevallen.

Oorzaak brand en duur wegafsluiting onbekend

Het is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Ook is het nog niet bekend hoe lang de wegen rond het recyclingbedrijf afgesloten zullen blijven. De brandweer en andere betrokken instanties zijn druk bezig met het onderzoek naar de oorzaak en het veiligstellen van de omgeving.

Plaats een reactie