Brand in Amsterdamse woning onthult verborgen hennepkwekerij

In de wijk De Aker in Nieuw-West, Amsterdam, heeft een brand in een woning aan de Groenlandstraat een onverwachte wending genomen. Na het blussen van de brand ontdekte de politie een hennepkwekerij in de kruipruimte van het huis. Er zijn geen gewonden gevallen en er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Brandweer ontdekt hennepkwekerij na blussen brand

De brandweer ontving rond 21.15 uur een melding van de brand. Aanvankelijk werd gedacht dat de brand veroorzaakt was door een probleem met zonnepanelen. Echter, bij aankomst bleek de oorzaak van de brand een accu in de kruipruimte van de woning te zijn.

Na het blussen van de brand, ontdekten de brandweerlieden de hennepkwekerij in de kruipruimte. Op het moment van de brand was er niemand in de woning aanwezig. De politie heeft de zaak in onderzoek en is nog op zoek naar mogelijke verdachten.

Politieonderzoek in volle gang

De politie heeft de woning in beslag genomen voor verder onderzoek. Het is nog onduidelijk hoe groot de hennepkwekerij was en hoe lang deze al in bedrijf was. Ook is het nog onbekend of de accu die de brand veroorzaakte, verband houdt met de hennepkwekerij.

Deze zaak benadrukt het gevaar van illegale hennepkwekerijen in woonhuizen. Naast het juridische risico, vormen ze ook een groot veiligheidsrisico. De brand in de Groenlandstraat had gemakkelijk kunnen overslaan naar omliggende woningen, met mogelijk ernstige gevolgen.

De politie roept iedereen op om verdachte situaties te melden. Dit kan anoniem en helpt bij het opsporen en ontmantelen van illegale hennepkwekerijen.

Plaats een reactie