Brand verwoest voormalige kantine van hockeyclub Xenios

In de oude kantine van hockeyclub Xenios, die al meer dan een jaar niet meer in gebruik was, brak gisteravond een hevige brand uit. De brandweer moest opschalen naar ‘middelbrand’ om de vlammenzee te bedwingen. De politie meldt dat er sprake was van een uitslaande brand met veel rookontwikkeling.

Brand succesvol geblust

De brandweer heeft met man en macht gewerkt om de brand te blussen. Na een intensieve strijd tegen de vlammen, is het hen uiteindelijk gelukt om het vuur onder controle te krijgen. Het gebouw, dat al een tijdje leegstond, heeft echter aanzienlijke schade opgelopen.

Onderzoek naar oorzaak

Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Het is nog onduidelijk hoe het vuur heeft kunnen ontstaan in het verlaten pand. De politie hoopt snel meer duidelijkheid te kunnen geven over de oorzaak van de brand.

Voormalig onderkomen voetbalclub Herenmarkt

Het pand heeft een rijke geschiedenis. Jarenlang was het de thuisbasis van de inmiddels failliete voetbalclub Herenmarkt. Sinds 2019 is het complex in gebruik door hockeyclub Xenios. De club had het oude gebouw begin vorig jaar vervangen door een gloednieuw clubhuis, waardoor de oude kantine leeg kwam te staan.

Hoewel het pand niet meer in gebruik was, is het verlies ervan een stukje geschiedenis dat verloren gaat. Het is een trieste herinnering aan de vergankelijkheid van dingen, zelfs als ze ooit zo levendig en vol leven waren.

Plaats een reactie