Brittenpassage: Nieuwe tunnel bij Station Zuid zorgt voor tijdelijke verkeershinder

De aanleg van de Brittenpassage, een nieuwe doorgang bij Station Zuid, zal van 5 tot 14 augustus leiden tot verkeershinder op de A4 en A10 richting Utrecht. Deze nieuwe tunnel is bedoeld om toekomstige drukte op het station te verminderen. De werkzaamheden zullen echter resulteren in een extra reistijd van ongeveer een uur. Bovendien zal het treinverkeer rondom Station Zuid tijdens deze periode verminderd zijn.

Waarom de A10 wordt afgesloten

Geo van Tintelen, projectleider van de Brittenpassage, legt uit dat de A10 tijdelijk wordt afgesloten om een tunnel onder de snelweg te graven. “We hebben de afgelopen tijd twee dakdelen voorbereid die volgende week op hun plek worden geschoven”, zegt Van Tintelen. “Om deze dakdelen te kunnen plaatsen, moet de grond onder de A10 worden verwijderd. Dit is de reden voor de tijdelijke afsluiting van de snelweg.”

Verkeersomleidingen en extra reistijd

Verkeersmanager Niels van de Brink adviseert weggebruikers om zich goed voor te bereiden op de extra reistijd, die kan oplopen tot 60 minuten. Vanaf 5 augustus 22.00 uur tot 14 augustus 05.00 uur zijn de A4 en A10 Zuid gesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan de oprit S109 RAI. “We leiden het verkeer om via de A5 en A9, maar ook daar zal het tijdens de spits drukker zijn dan normaal. Ook de treinen rijden volgens een aangepaste dienstregeling”, aldus Van de Brink.

Impact op het openbaar vervoer

De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Twee treinsporen zullen tijdelijk buiten dienst zijn, waardoor reizigers rekening moeten houden met extra reistijd. De metro blijft echter volgens de normale dienstregeling rijden.

Na 14 augustus zal de overlast nog niet volledig voorbij zijn. “De maximumsnelheid op de A10 zal dan worden verlaagd naar 90 km/uur”, waarschuwt Van de Brink.

De Brittenpassage maakt deel uit van het grotere Zuidasdok-project, dat tot doel heeft Station Zuid te vernieuwen en de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Ondanks de tijdelijke hinder, is de verwachting dat de nieuwe passage op de lange termijn zal bijdragen aan een betere verkeerssituatie rondom Station Zuid.

Plaats een reactie