Centrale liften Rietlandpark drie maanden buiten gebruik

Vanaf komende maandag zullen de twee liften bij de halte Rietlandpark in het centrum van de stad voor een periode van drie maanden buiten dienst zijn. Dit nieuws werd vandaag door het GVB bekendgemaakt. Deze situatie zal vooral gevolgen hebben voor reizigers die niet in staat zijn om trappen te gebruiken en die naar IJburg moeten reizen.

Wateroverlast veroorzaakt schade

Volgens het vervoerbedrijf zijn de liften in de afgelopen jaren beschadigd geraakt door het hoge grondwaterpeil en wateroverlast in de liftschachten. De lift die naar het perron richting IJburg leidt, is al meerdere keren gerepareerd. Echter, de lift die naar het perron richting het Centraal Station gaat, bleek onherstelbaar beschadigd. Hierdoor was het noodzakelijk om een noodlift te installeren.

Vervanging door minder kwetsbare liften

Er is nu besloten om beide liften te vervangen door nieuwe liften die een minder kwetsbaar systeem hebben. Voor reizigers die naar IJburg moeten en de lift nodig hebben, is er een ‘omreisadvies’ gegeven. Dit betekent dat zij deze halte niet kunnen gebruiken en elders moeten in- of uitstappen. Voor reizigers die naar het Centraal Station moeten, geldt dit niet, aangezien de noodlift beschikbaar blijft.

Werkzaamheden afgerond in november

De werkzaamheden aan de nieuwe liften zullen naar verwachting op 21 november voltooid zijn. Na deze datum zal de noodlift worden verwijderd. Hoewel dit ongemak kan veroorzaken voor sommige reizigers, is het een noodzakelijke stap om de betrouwbaarheid en veiligheid van de liften op de lange termijn te waarborgen.

Plaats een reactie