Chemisch incident in Nieuw-West: vermoedelijk drugslab ontdekt

In een pand aan de Pieter Calandlaan in Nieuw-West zijn twee mensen onwel geworden na vermoedelijk in aanraking te zijn gekomen met gevaarlijke chemicaliën. De politie vermoedt dat deze chemicaliën afkomstig zijn uit een drugslaboratorium dat in het pand gevestigd is. Als voorzorgsmaatregel zijn omliggende woningen ontruimd.

Politie en hulpdiensten ter plaatse

De hulpdiensten werden rond 18.00 uur gealarmeerd en waren snel ter plaatse. De politie heeft een deel van de straat en een nabijgelegen huizenblok afgezet om de veiligheid van de omwonenden te waarborgen. De twee personen die onwel waren geworden, zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Vermoeden van drugslab

De politie heeft sterke aanwijzingen dat er in het pand drugs werden geproduceerd. Dit vermoeden is gebaseerd op de aard van de chemicaliën waarmee de twee personen in contact zijn gekomen. Het onderzoek naar de exacte aard en omvang van de vermoedelijke drugproductie is nog in volle gang.

Opschaling van hulpdiensten

Gezien de ernst van de situatie en de mogelijke risico’s voor de omgeving, worden er verschillende specialistische diensten opgeroepen om te assisteren. Een woordvoerder van de politie liet weten: “We gaan flink opschalen”. Dit betekent dat er meer hulpdiensten en specialisten ter plaatse zullen komen om de situatie onder controle te krijgen en verder onderzoek te doen.

De situatie in Nieuw-West is een ernstige herinnering aan de gevaren van illegale drugslaboratoria. Deze laboratoria brengen niet alleen de mensen die er werken in gevaar, maar ook de omwonenden en de hulpdiensten die moeten ingrijpen bij incidenten.

Plaats een reactie