CO2-lek in supermarkt leidt tot ontruiming en medische controle

Een filiaal van Albert Heijn aan de Peter Schatstraat op de Zuidas in Amsterdam werd onlangs ontruimd na een CO2-lek in een koelinstallatie. Twee medewerkers die de vrijgekomen koolstofdioxide hadden ingeademd, werden ter plaatse medisch onderzocht.

Ontdekking van het lek

Het lek werd ontdekt in het magazijn van de supermarkt. Medewerkers merkten een ongewone damp op en vermoedden dat er brand kon zijn. Ze namen onmiddellijk actie door de winkel te ontruimen en de hulpdiensten in te schakelen.

Interventie van de brandweer

De opgeroepen brandweerlieden stelden vast dat er geen brand was, maar dat er een CO2-lek was in een van de koelinstallaties van de supermarkt. Ze hebben het gebouw geventileerd om de opgebouwde koolstofdioxide te verwijderen en de veiligheid van het personeel en de klanten te waarborgen.

Reparatie van het lek

Een monteur werd ter plaatse geroepen om het lek te repareren en te zorgen voor de veilige werking van de koelinstallatie. Het is belangrijk om te benadrukken dat CO2-lekken, hoewel ze zeldzaam zijn, ernstige gezondheidsrisico’s kunnen vormen als ze niet snel worden aangepakt.

Gezondheidscontrole van medewerkers

De twee medewerkers die de koolstofdioxide hadden ingeademd, werden ter plaatse onderzocht door medisch personeel. Hoewel het inademen van kleine hoeveelheden CO2 meestal niet schadelijk is, kunnen grotere hoeveelheden gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder ademhalingsproblemen en bewustzijnsverlies.

Deze gebeurtenis benadrukt het belang van veiligheidsprocedures en snelle reacties in geval van mogelijke gevaren in openbare ruimtes zoals supermarkten. Het is ook een herinnering aan het belang van regelmatig onderhoud en inspectie van apparatuur om dergelijke incidenten te voorkomen.

Plaats een reactie