Code Rood in Noord-Holland: Storm Poly veroorzaakt chaos

De Koninklijke Nederlandse Meteorologische Dienst (KNMI) heeft voor de provincie Noord-Holland een code rood uitgegeven vanaf 08.00 uur. De storm, genaamd Poly, kan windstoten tot 120 kilometer per uur veroorzaken. Deze waarschuwing blijft van kracht tot 12.00 uur, waarna het een uur lang code oranje zal zijn. Als gevolg van de storm heeft Schiphol besloten om het vliegverkeer voor een groot deel van de dag bijna volledig stil te leggen.

Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen

Het KNMI adviseert mensen die zich buiten bevinden om extra voorzichtig te zijn. Er is een verhoogd risico op afbrekende takken, omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Weggebruikers worden ook aangespoord om hun snelheid aan te passen vanwege de sterke windstoten.

De ANWB waarschuwt voor een “onstuimige woensdagochtendspits”. De verwachting is dat files langer zullen duren dan normaal, wat voor extra verkeersoverlast kan zorgen.

Schiphol beperkt vliegverkeer

Schiphol had al eerder besloten om tussen 09.00 en 11.00 uur geen vliegtuigen te laten landen. Nu heeft de luchthaven echter besloten dat er tot 15.00 uur slechts ‘zeer beperkt’ vliegverkeer mogelijk is. Dit komt door werkzaamheden aan een landingsbaan en de risico’s die de storm met zich meebrengt. Naar verwachting kan er voor een lange tijd slechts één van de zes start- en landingsbanen worden gebruikt.

De impact van Storm Poly op Noord-Holland is aanzienlijk en de situatie blijft zich ontwikkelen. Het is belangrijk om de laatste updates van het KNMI en andere relevante instanties in de gaten te houden voor de meest actuele informatie.

Plaats een reactie