Davy Klaassen zegt Ajax vaarwel voor Italiaans avontuur

De voetbalcarrière van Davy Klaassen bij Ajax lijkt opnieuw tot een einde te komen. De middenvelder, die bij de fans bekend staat als ‘Mr. 1-0’, is op weg naar een nieuwe uitdaging bij het Italiaanse Internazionale. De 30-jarige Klaassen verlaat Ajax zonder transferkosten, hoewel er naar verluidt wel enkele bonussen zijn overeengekomen.

Van Amsterdam naar Milaan

Volgens insiders Mike Verweij en Fabrizio Romano is de deal zo goed als rond. Klaassen liet na de recente nederlaag tegen Ludogorets weten dat hij alle opties openhield, maar dat er nog niets concreet was. “Als er een club komt, ga je de voordelen en nadelen afwegen en maak je een keuze op gevoel. Het moet wel een mooie club zijn. Die is er zo ver ik weet nog niet.”

Transferexpert Romano bevestigt echter met zijn bekende ‘here we go’ dat de overstap in de maak is. Klaassen zou al onderweg zijn naar Milaan voor zijn medische keuring en om zijn contract te ondertekenen op de laatste dag van de transfermarkt. Volgens Verweij ligt er in het Stadio Giuseppe Meazza een contract voor één seizoen met een optie voor een extra jaar voor Klaassen klaar.

Een tweede afscheid van Ajax

Klaassen, een echte ‘clubjongen’, lijkt zijn tijd bij Ajax definitief af te sluiten. Hij maakte zijn debuut op 22 november 2011 als invaller voor Lorenzo Ebecilio in een uitwedstrijd in de UEFA Champions League tegen Olympique Lyonnais. Na zes jaar in het eerste team vertrok hij in 2017 naar Everton. Via Everton en Werder Bremen keerde Klaassen in 2020 terug naar Amsterdam na het vertrek van Donny van de Beek.

Klaassen heeft in totaal 321 wedstrijden gespeeld in het rood-wit van Ajax, waarin hij 93 doelpunten maakte, vaak het openingsdoelpunt, en 50 assists gaf. Met vijf landstitels, een KNVB-beker en een Johan Cruijffschaal op zijn naam, lijkt zijn tijd bij Ajax nu voor de tweede keer ten einde te komen.

Plaats een reactie