De 23e Dam tot Dam Wandeltocht: Een Dag van Uithoudingsvermogen en Positiviteit

De Dam in Amsterdam was vanochtend het toneel van een indrukwekkend schouwspel. Tienduizenden enthousiaste wandelaars verzamelden zich voor de start van de 23e Dam tot Dam Wandeltocht. In tegenstelling tot de reguliere hardlooprace die morgen plaatsvindt, begon deze wandeltocht daadwerkelijk op de Dam. Onder de deelnemers bevond zich ook de 90-jarige Corry, die vandaag haar negende medaille in ontvangst mocht nemen. “Ik wandel elke dag,” verklaarde ze trots.

Keuze uit Diverse Afstanden

De deelnemers hadden de keuze uit drie verschillende afstanden: 20, 27 en 42 kilometer. Voor degenen die een kortere route wilden, was er een alternatieve 10 kilometer route die startte in Zaandam. Corry Andriessen en haar vaste wandelvriend Ben Scheeper, die eerder de 42 kilometer hadden voltooid, kozen dit keer voor de 20 kilometer. “42 was wel een heel eind hoor,” gaf Corry toe.

Hoewel Corry waarschijnlijk de oudste deelnemer was, waren er ook jongere wandelaars aanwezig. Een 8-jarige deelnemer was vastbesloten om de 20 kilometer te voltooien: “Tuurlijk, we gaan ervoor.”

De Kracht van Positiviteit en een Dagelijks Roseetje

Corry en Ben ontmoetten elkaar bij een wandelclub in Ouderkerk aan de Amstel. Corry werd 25 jaar geleden lid van de club na het overlijden van haar man. “Mijn man overleed en ik dacht wat nu. Ik kan geraniums gaan kopen en erachter gaan zitten, maar daar had ik geen zin in. Toen ben ik gaan wandelen,” vertelde ze.

De 90-jarige Corry wandelt elke dag, waarvan twee keer per week met Ben. Daarnaast bezoekt ze twee keer per week de sportschool. Maar haar geheim om fit te blijven? “Heel positief denken, en ik hou van een roseetje. Gister dan niet, maar verder drink ik twee roseetjes op een dag. Je moet de spieren een beetje smeren hè,” lachte ze.

Steun aan Pink Ribbon

Bij de inschrijving voor de wandeltocht konden deelnemers ook een donatie doen. Dit jaar gaat het ingezamelde bedrag naar Pink Ribbon, een organisatie die zich inzet voor borstkankerpatiënten en onderzoek naar borstkanker.

Plaats een reactie