De Canal Parade: Een kleurrijk spektakel van inclusiviteit

De wereldberoemde Canal Parade, het hoogtepunt van de Pride vieringen, zal vandaag vanaf 12.00 uur live te zien zijn op AT5. Dit kleurrijke botenfeest, dat voor de twaalfde keer live wordt uitgezonden, kan zowel via de website als op televisie gevolgd worden.

De start van een kleurrijk feest

Met het startschot om 12.00 uur, komt de stad tot leven met de levendige en kleurrijke botenparade. In totaal zullen er tachtig boten de wateren van Amsterdam sieren, elk met hun eigen unieke decoraties en thema’s. De parade zal beginnen bij het Oosterdok, vervolgens door de Nieuwe Herengracht en de Amstel varen, om uiteindelijk via de Prinsengracht te eindigen bij de Westerdok.

Live verslag vanaf de kade

Shay Kreuger zal vanaf de kade de gebeurtenissen van de dag verslaan. Daarnaast zal Splinter, vanaf een aangemeerde boot, verschillende gasten ontvangen. Onder hen zijn Jörgen Raymann, YouTuber Jessie Maya en rapper King Faisel, die hun inzichten en ervaringen zullen delen.

Het thema van dit jaar: #YouAreIncluded

Het centrale thema van Pride Amsterdam dit jaar is #YouAreIncluded, een krachtige boodschap van acceptatie en inclusiviteit. De botenparade, die tot 18.00 uur zal duren, is een viering van diversiteit en eenheid. De live uitzending op AT5 zal tot 15.30 uur doorgaan, waardoor kijkers de kans krijgen om een groot deel van dit bijzondere evenement te ervaren.

De Canal Parade is meer dan alleen een feest; het is een krachtige demonstratie van liefde, acceptatie en trots. Het is een evenement waar iedereen, ongeacht hun achtergrond of identiteit, welkom is om te vieren wie ze zijn.

Plaats een reactie