De nasleep van Storm Poly: Waarom het opruimen van omgewaaide bomen tijd kost

Meer dan drie weken geleden liet Storm Poly een spoor van vernieling achter in de stad. Hoewel de storm al lang voorbij is, zijn de gevolgen nog steeds zichtbaar. Omgewaaide bomen liggen nog steeds verspreid over de stad, tot ongenoegen van sommige inwoners. Maar waarom duurt het zo lang om alles op te ruimen?

De stem van de burgers

“Ik betaal belasting, dus ik verwacht dat er iets gedaan wordt”, zegt een gefrustreerde burger over de nog steeds aanwezige omgewaaide bomen. Een andere inwoner voegt toe: “Er moet meer begrip zijn voor degenen die hier last van hebben”. Toch zijn er ook mensen die er geen probleem mee hebben en de situatie nemen zoals ze is.

De uitdaging van het opruimen

De storm heeft in totaal 600 bomen beschadigd. Dertien teams van de gemeente zijn druk bezig met het opruimen, maar het is een langzaam proces. De vakantieperiode maakt het bovendien moeilijk om extra personeel te mobiliseren, volgens de gemeente.

Het verwijderen van de bomen is een tijdrovende taak. “Als we een boom hebben opgeruimd, is de vrachtwagen vol en moeten we een kwartier rijden om te lossen. En dan weer door naar de volgende”, legt een medewerker van de groenvoorziening uit.

De weg vooruit

De gemeente verwacht nog enkele weken nodig te hebben om alle bomen en takken op te ruimen. Hoewel dit voor sommigen frustrerend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het opruimen van stormschade een complex en tijdrovend proces is. Het is een herinnering aan de kracht van de natuur en het belang van geduld en veerkracht in het gezicht van tegenspoed.

Plaats een reactie